Antimikrobisilla pinnoilla vaikutusta myös viruksiin

Korpisen kylpyhuonetuotteiden antimikrobisuuden vaikuttavuus perustuu BioCote®:n hopeaioniteknologian käyttöön materiaaleissa. Antimikrobiset materiaalit testatusti eliminoivat tehokkaasti useita bakteereja, hometta sekä sientä. Antimikrobisten materiaalien tehoa on myös tutkittu viruksille.

  • BioCote® on teettänyt lisätutkimuksia ulkopuolisella tutkimuslaitoksella kissan koronavirusryhmään kuuluvalla viruksella (Munchen-viruskannasta) saadakseen lisätietoa ja vahvistusta teknologian tehosta tälle koronavirusryhmään kuuluvalle virukselle. Tutkimustulokset osoittivat teknologian tehokkuuden tähän virukseen. Viruskanta väheni 90 %:sti kahdessa tunnissa.
     
  • Tällä hetkellä COVID-19 viruksen täsmällinen tutkiminen on kuitenkin mahdotonta. Jotta voidaan varmuudella vahvistaa, vaikuttaako BioCote®-tekniikka SARS-CoV-2:n (COVID-19) virulenssiominaisuuksiin, testi on toistettava todelliselle SARS-CoV-2 (COVID-19) -kannalle. Tautikeskukset Yhdysvalloissa ja Euroopassa (CDC) ovat luokitelleet viruksen tartuntavaaran korkealle tasolle, joka tarkoittaa, että SARS-CoV-2 (COVID-19) -virusta ei ole saatavana kaupalliseen testaukseen tässä pandemiatilanteessa.
     
  • Aiemmin Biocote on teettänyt H1N1-sikainfluenssa viruksen tutkimuksia paikallisen yliopiston tutkimuksena ja saanut positiivisen tuloksen BioCote® teknologian tehokkuudesta näitä viruksia vastaan.