Korpinen on vuonna 1935 perustettu suomalainen yritys, joka on toiminut vahvana vaikuttajana ja yhteiskunnallisesti merkittävänä esteettömyyden kehittäjänä. Korpisella korostetaan myös sosiaalista, taloudellista, ekologista ja eettistä vastuullisuutta sekä oikeudenmukaisuutta suhteissa henkilöstöön, kumppaneihin, asiakkaisiin, viranomaisiin ja muihin sidosryhmiin. Tutustu tarinaamme tarkemmin!

Jatkuvaa tuotekehitystä käyttäjien ehdoilla

Korpinen suunnittelee ja markkinoi tinkimättömiä ja asiakaskohtaisesti toteutettuja antimikrobisia kylpyhuoneratkaisuja sekä muun esteettömän ympäristön apuvälineitä. Korpisen Gaius -kylpyhuonekokonaisuuksien kokonaismitoitus, kalusteiden ja tukikaiteiden laatu ja keskinäinen sijoittelu ovat kehitetty yhteistyössä johtavien asiantuntijoiden, terveydenhoitoalan ammattilaisten ja käyttäjien kanssa, ja ne perustuvat vuosien tutkimukseen ja testaukseen. Kestävien teknisten ratkaisujen ja toiminnallisten ominaisuuksien lisäksi muotoilulla on keskeinen osa tuotekehityksessä. 

Korpisen yhteistyöverkosto koostuu useiden eri alojen osaajista. Siihen kuuluu sosiaali- ja terveydenhuoltoalan ammattilaisia esimerkiksi tilojen suunnittelun, sairaalahygienian ja ergonomian aloilta sekä alihankkijoita mekaniikkasuunnittelusta muotoiluun ja tuotteiden valmistajiin. Korpinen on osa sisätilojen hygieniaturvallisuutta lisäävää HygTech-kokonaiskonseptia, jossa ovat mukana myös Teknos, Isku, Oras, Abloy ja Lojer.

Vuodesta 2018 alkaen Korpinen on kuulunut osaksi AddLife-konsernia. AddLifeen kuuluvat yritykset (40) toimivat pääosin pohjoismaisilla Life Science-markkinoilla ja sen Medtech liiketoiminta-alueella keskittyvät erityisesti lääkinnälliseen teknologiaan. Henkilöstöä AddLifella on noin 900. Lisätietoja: www.add.life

Alla näet historiamme virstanpylväät ja vasemman reunan valikosta voit lukea lisää siitä, miten toimimme ja millainen yritys Väinö Korpinen Oy on.

Virstanpylväitä

1935
paperikauppa aukeaa Helsingissä
1958
markkinoiden ensimmäiset nestemäiset saippua-annostelijat (Puts-väck Oy)
1991
tuotevalikoima laajentuu invatuotteisiin
1996
käynnistämme omatoimisuutta tukevan esteettömän kylpyhuoneen suunnittelun ikääntyneille ja liikuntarajoitteisille
1998
tuomme markkinoille Gaius Original -konseptin ja tuotteet ikääntyneiden hoiva-asumiseen
2001
aloitamme viennin Norjaan
2002
tuomme markkinoille Gaius Hospital -konseptin ja tuotteet
2003
aloitamme viennin Japaniin
2003
myymme toimistotarvikeliiketoiminnan ja keskitämme toimintamme esteettömiin kylpyhuonekalusteisiin
2004
Suomen Ergonomiayhdistyksen ergonomiapalkinto merkittävästä esteettömien pesuhuoneratkaisun ja kalusteiden kehittämistyöstä
2008
tuomme markkinoille Gaius Senior -konseptin itsenäiseen asumiseen
2009
aloitamme viennin Venäjälle
2010
Gaius-kylpyhuonekalusteet saavat antibacteria-pinnoitteen
2011
tuomme markkinoille Gaius Memory -konseptin muistisairaiden tueksi
2012
tuomme markkinoille Gaius Life -konseptin elinkaariasumiseen
2012
käynnistämme toiminnan Ruotsissa
2015
tuotemalliston uudistaminen ja laajentaminen
2015
Tuotteisiin antimikrobinen ominaisuus ja infektioiden torjuntaan tähtäävä yhteistyö HygTech Allianssissa alkaa
2018
Korpinen osaksi AddLife-konsernia
2019
Jälleenmyyjä Australiaan
2020
Jälleenmyyjä Hongkongiin
2021
Apu-Tuote osaksi Korpista