Korpinen on vuonna 1935 perustettu suomalainen yritys, joka on toiminut vahvana vaikuttajana ja yhteiskunnallisesti merkittävänä esteettömyyden kehittäjänä. Korpisella korostetaan myös sosiaalista, taloudellista, ekologista ja eettistä vastuullisuutta sekä oikeudenmukaisuutta suhteissa henkilöstöön, kumppaneihin, asiakkaisiin, viranomaisiin ja muihin sidosryhmiin. Tutustu tarinaamme tarkemmin!

Jatkuvaa tuotekehitystä käyttäjien ehdoilla

Korpinen suunnittelee ja markkinoi tinkimättömiä ja asiakaskohtaisesti toteutettuja antimikrobisia kylpyhuoneratkaisuja sekä muun esteettömän ympäristön apuvälineitä. Korpisen Gaius -kylpyhuonekokonaisuuksien kokonaismitoitus, kalusteiden ja tukikaiteiden laatu ja keskinäinen sijoittelu on kehitetty yhteistyössä johtavien asiantuntijoiden, terveydenhoitoalan ammattilaisten ja käyttäjien kanssa, ja ne perustuvat vuosien tutkimukseen ja testaukseen. Kestävien teknisten ratkaisujen ja toiminnallisten ominaisuuksien lisäksi muotoilulla on keskeinen osa tuotekehityksessä. 

Korpisen yhteistyöverkosto koostuu useiden eri alojen osaajista. Siihen kuuluu sosiaali- ja terveydenhuoltoalan ammattilaisia esimerkiksi tilojen suunnittelun, sairaalahygienian ja ergonomian aloilta sekä alihankkijoita mekaniikkasuunnittelusta muotoiluun ja tuotteiden valmistajiin. Korpinen on osa sisätilojen hygieniaturvallisuutta lisäävää HygTech-kokonaiskonseptia, jossa ovat mukana myös Teknos, Isku, Oras, Abloy ja Lojer.

Vuodesta 2018 alkaen Korpinen on kuulunut osaksi AddLife-konsernia. AddLifeen kuuluvat yritykset (85) toimivat pääosin pohjoismaisilla Life Science -markkinoilla ja sen Medtech liiketoiminta-alueella keskittyvät erityisesti lääkinnälliseen teknologiaan. Henkilöstöä AddLifella on noin 2,000. Lisätietoja: www.add.life

Asiakaslähtöinen toiminta on yhä Korpisen tekemisen ydintä

Korpisen historiassa tapahtuneet käänteet ovat synnyttäneet yritykseen asiakaslähtöisen kehityksen kulttuurin. Yhteistyön arvo opittiin 1990-luvulla kehittäessä kylpyhuonekonsepteja suunnittelijoiden ja Gaius-säätiön kanssa. Korpinen jatkaa yhä tällä samalla tiellä.

Käyttäjälähtöisestä kehityksestä saadut opit elävät Korpisen arjessa ja näyttäytyvät tiiviin yhteistyön muodossa rakennuttajien, suunnittelijoiden ja eri käyttäjäryhmien kanssa, jotta parempia kylpyhuoneita voitaisiin kehittää hoivakohteisiin, sairaaloihin, kouluihin, päiväkoteihin ja julkisiin tiloihin.

Osallistumalla ja mahdollistamalla dialogin eri ryhmien välillä, Korpinen pystyy kehittämään kokonaisratkaisuja ja uusia tuotteita tämän päivän tarpeisiin.  

Esteettömät keittiöt, kattonostimet, laaja valikoima apuvälineitä, turvatuotteet ja asennuspalvelu kuuluvat nyt Korpisen asiantuntijuuden piiriin. Mahdollisuus vastata asiakkaiden toiveisiin tuotteiden ja konseptien kehittämisessä vie Korpisen tarinaa eteenpäin.

Virstanpylväitä

1935
paperikauppa aukeaa Helsingissä
1958
markkinoiden ensimmäiset nestemäiset saippua-annostelijat (Puts-väck Oy)
1991
tuotevalikoima laajentuu invatuotteisiin
1996
käynnistämme omatoimisuutta tukevan esteettömän kylpyhuoneen suunnittelun ikääntyneille ja liikuntarajoitteisille
1998
tuomme markkinoille Gaius Original -konseptin ja tuotteet ikääntyneiden hoiva-asumiseen
2001
aloitamme viennin Norjaan
2002
tuomme markkinoille Gaius Hospital -konseptin ja tuotteet
2003
aloitamme viennin Japaniin
2003
myymme toimistotarvikeliiketoiminnan ja keskitämme toimintamme esteettömiin kylpyhuonekalusteisiin
2004
Suomen Ergonomiayhdistyksen ergonomiapalkinto merkittävästä esteettömien pesuhuoneratkaisun ja kalusteiden kehittämistyöstä
2008
tuomme markkinoille Gaius Senior -konseptin itsenäiseen asumiseen
2010
Gaius-kylpyhuonekalusteet saavat antibacteria-pinnoitteen
2012
tuomme markkinoille Gaius Life -konseptin elinkaariasumiseen
2015
tuotemalliston uudistaminen ja laajentaminen
2015
Tuotteisiin antimikrobinen ominaisuus ja infektioiden torjuntaan tähtäävä yhteistyö HygTech Allianssissa alkaa
2018
Korpinen osaksi AddLife-konsernia
2019
aloitamme viennin Australiaan
2020
aloitamme viennin Hongkongiin
2021
Apu-Tuote osaksi Korpista. Laajennamme apuvälinevalikoimaamme
2021
korkeussäädettävä keittiökonsepti osaksi tuotevalikoimaamme
2022
turvatuotteet osaksi tuotevalikoimaamme