Nidarvollin kuntoutuskeskus - Trondheim

Korpisen sisaryritys Hepro toimitti 72 kylpyhuoneen kokonaisuuden Nidarvollin kuntoutuskeskukseen

Trondheimissa sijaitsevan Nidarvollissa rakennetaan terveyskeskusta. Rakentaminen alkoi kesäkuussa 2021, ja sen arvioitu kesto on 21 kuukautta. Arvioidut kustannukset ovat 310 miljoonaa Norjan kruunua, ja bruttopinta-ala on 10 000 neliömetriä (tiedot Produktfakta-tietokannasta). Rakennuksessa on 72 kuntoutuspaikkaa, harjoittelualueita, hoitohuoneita, hallintoa ja maanalainen pysäköintialue. Asiakkaana on Trondheim Eiendom Utbygging. Arkkitehtina toimii Per Knudsen Arkitektkontor AS. Projekti toteutetaan yhteistyömuodossa, ja pääurakoitsijana toimii Skanska Norge AS, Midt-Norway -osasto. LVI-urakoitsijana toimii K Lund AS, ja kaikkien 72 kylpyhuoneen varustetoimittaja on Korpisen sisaryritys Hepro AS.

Rakennus on kuntoutuskeskus henkilöille, jotka ovat olleet onnettomuuksissa ja siirtyvät suoraan St. Olavin sairaalasta hoidon jälkeen. Tarkoituksena on, että potilaat ovat keskuksessa 3 viikkoa kuntoutuksen ajan ennen kotiin palaamista. Käytetty varuste on suunniteltu parhaiten vastaamaan käyttäjäryhmän tarpeisiin, ja tässä suhteessa Hepron toimittamat kylpyhuonevarusteet olivat hyvä ratkaisu.

Hepro tarjoaa sisaryrityksenä Korpisen täydellisiä kylpyhuoneratkaisuja, jotka on suunniteltu ottaen huomioon vammaisten ja erityistarpeita omaavien käyttäjien tarpeet ja jotka samalla helpottavat hoitohenkilökunnan työtä. Ratkaisu on sekä toiminnallisesti että houkuttelevasti suunniteltu, edistäen päivittäisiä toimintoja ja kykyä hallita itsenäisesti turvallisesti.

 

 

Nidarvoll-projektin ratkaisu koostuu sähköisesti säädettävästä pesualtaasta yhdistetyllä kaapistoratkaisulla, peilistä ja valosta. Lisäksi on toimitettu sähköisesti säädettävä wc, seinään kiinnitettävät tukikahvat ja suihkuratkaisu. Kaikki pesuallas-hanat ja suihkutukit on myös toimitettu Heprolta yhdessä kaiken tarvittavan lisävarusteen kanssa. 

Pääurakoitsija K-Lundin mukaan Hepro valittiin kylpyhuonetarvikkeiden toimittajaksi, koska kylpyhuoneiden vaatimukset edellyttivät erityisesti vammaisille käyttäjille suunniteltuja varusteita. Korpisen tuotteet osoittautuivat parhaaksi laatunsa puolesta rakennuksen tarkoitukseen.

”Projekti eteni hyvin jo varhaisessa vaiheessa. Oli mukavaa olla kumppanin kanssa, joka otti omistajuuden prosesseihin alusta loppuun. Tämä antoi luottamusta rakennusvaiheessa. Vuoropuhelu oli hyvää koko matkan ajan ystävällisen ja aktiivisen henkilökunnan kanssa. Tuotteet ovat hyviä ja korkealaatuisia. 72 kylpyhuoneesta vain muutamissa oli laadullisia poikkeamia, jotka olisi pitänyt korjata. Tämä viittaa johdonmukaiseen korkeaan laatuun.” kertoo Aleksander Wiggen, K-Lundin projektipäällikkö.

Kysyttäessä asennus- ja kokoamiskokemuksesta rakennustyömaalla Wiggen vastaa: ”Käytämme ehdottomasti Heproa seuraavalla kerralla. Hepron toimittamat tuotteet erottuu laadulla ja hinnalla, ja seuranta on ollut niin hyvää, että se poistaa huolenaiheet,” sanoo Aleksander Wiggen, K-Lund AS:n projektipäällikkö.

 

Gaius - pienistä yksityiskohdista kasvaa suuri kokonaisuus

Kuntoutuskeskukseen toimitettiin Korpisen Gaius-kylpyhuonekonseptikokonaisuus. Gaius-kylpyhuoneiden ideaalinen kokonaisuus perustuu ensiluokkaisiin kalusteisiin ja varusteisiin sekä niiden optimaaliseen sijoitteluun. Kaikki yksityiskohdat valaistuksesta ja väreistä materiaaleihin ja muotoiluun tukevat käyttäjien omatoimisuutta ja vähentävät myös avustajien kuormitusta.  Korpinen tarjoaa maksutta suunnittelijoille ja tietomallipohjaiseen suunnitteluun nyt entistä enemmän asiantuntemusta sekä tuttuun tapaan valmiita mallipohjia ja objekteja.

Onhan siinä avainlippu? 

Korpisen Gaius-tuotteissa on avainlippu. Avainlippu kertoo suomalaisesta osaamisesta, johon voi luottaa. Suomalaisuus näkyy Korpisen ratkaisuissa laatuna ja luotettavuutena. Asiakas voi aina luottaa, että Korpisen tuotteet ovat tiukimpien käytettävyys- ja turvallisuuskriteerien mukaisia. Panostamme tuotteiden pitkään elinkaareen sekä mahdollisuuteen kierrättää materiaalit. 

 

 

Oletko suunnittelemassa esteetöntä tilaa?

 Anu Pennanen toimii Korpisella suunnittelijoiden, arkkitehtien ja rakennuttajien tukena. 
 Anu on esteettömyyden asiantuntija, joka jaksaa puhua käyttäjälähtöisyyden ja toimivuuden puolesta.

 Ota Anuun yhteyttä:
 [email protected]
 +358 40 527 0742