Siltasairaala - Helsinki

HUSin historian suurin, 305,5 miljoonaa euroa maksanut uudisrakennushanke Siltasairaala valmistui kesäkuun 2022 lopussa.

Siltasairaalassa toimii muun muassa päivystys, teho-osasto, poliklinikoita, lääkehoitoyksikkö, vuodeosastoja, sekä magneettitutkimustilat. Siltasairaalassa varustettiin myös uudentyyppisiä hoitotiloja, kuten viimeisimmällä teknologialla varusteltu RAPTOR-leikkaussali sekä neurokirurgian leikkaussali, jossa magneettikuvauslaite on käytettävissä kesken leikkauksen.

Omatoimisuutta edistäviä tuotteita

Korpisen Gaius seinä-wc-kotelo mahdollistaa wc-istuimen nopeat huoltotyöt sekä siistin, ettö helposti puhdistettavan seinä-wc-ratkaisun. Wc varustettiin Regal-tukikaiteilla, joiden korkeutta voidaan säätää näppärästi pikasäädöllä ja käyttö on jousikevennyksen ansiosta erittäin vaivatonta vähäisilläkin käsivoimilla.

Korpisen seinä-wc-kotelo on suunniteltu yhteistyössä Espoon sairaalan käyttäjien ja suunnittelijoiden kanssa. Kotelon "katto" on vino käyttäjien toiveesta, koska korkean hygieniatason kohteissa pintojen tulee pysyä tyhjinä helpon siivouksen mahdollistamiseksi. 

Laaja toimitus erilaisia altaita sekä muita esteettömän kylpyhuoneen tuotteita

Kohteeseen valittiin käyttäjälähtöisesti joukko erilaisia altaita, kuten komposiittimateriaalista valmistetut tyylikkäät Surgery-käsienpesualtaat, joiden suunnittelussa on huomioitu erityisen korkean hygieniatason vaatimukset. Lisäksi käyttöön valikoitui Senior-, Mini-, ja Original-altaat sekä muita esteettömän kylpyhuoneen varusteita.  

Ergomedic Surgery -allas on suunniteltu yhteistyössä useita design-palkintoja voittaneen Korpisen allasvalmistajan kanssa. Altaan suunnittelussa on huomioitu erityisen korkean hygieniatason vaatimukset.

Henkilökunnan kanssa suunniteltu moderni ja tyylikäs sairaala

— Siltasairaalan suunnittelussa oli aktiivisesti mukana yli 40 käyttäjäjäsentä, niin sairaanhoidon kuin tukipalvelujen edustajia. Potilaan tarpeiden lisäksi yksi hankkeen tavoitteista oli optimaaliset työskentelyolosuhteet henkilöstölle”, sanoo Siltasairaalan hankesuunnittelua HUSissa johtanut arkkitehti Salla Itäaho HUS Tilakeskuksesta. (HUS)

”Kriittisen tärkeää oli saumaton yhteistyö käyttäjien ja tilaajan edustajien sekä suunnittelijoiden välillä”

— Toiminnallisesti erittäin haastavan suunnittelukohteen onnistumiselle kriittisen tärkeää oli saumaton yhteistyö käyttäjien ja tilaajan edustajien sekä suunnittelijoiden välillä, sanoo Siltasairaalan pääsuunnittelija, arkkitehti Matti Anttila.  (HUS)

Senior-allas on kauniisti muotoiltu antimikrobinen valumarmoriallas. Sirosta muotoilustaan huolimatta kaide kestää jopa 240 kg kuormituksen. 

Vaativa hanke tarvitsi tarkkaa suunnittelua

Siltasairaalan hankkeessa hyödynnettiin vahvasti tietomallinnusta, eli rakenteista muodostettiin digitaalinen malli ja tarkat rakennussuunnitelmat.

Korpinen tarjoaa maksutta asiantuntemusta esteettömien tilojen tietomallipohjaiseen suunnitteluun sekä käytössä on myös maksutta valmiita mallipohjia ja objekteja erilaisia projekteja varten.

— Toimiva esteetön tila tukee itsenäistä selviytymistä ja omatoimisuutta. Sairaalaoloissa itsenäinen toiminta nopeuttaa potilaan paranemista, millä on myös taloudellista merkitystä. Oikein suunniteltu kylpyhuone on tilaa säästävä ratkaisu, jossa kalusteet on sijoitettu toiminnan kannalta optimaalisiin paikkoihin.

Oletko suunnittelemassa esteetöntä tilaa?

Suosittelemme ottamaan yhteyttä asiantuntijoihimme jo suunnitteluvaiheessa. Asiantuntijamme auttavat veloituksetta suunnittelussa ja esteettömyyteen liittyvissä haasteissa. Ota yhteyttä suunnitteluvaiheen asiantuntijaamme Anuun:

 

Anu Pennanen toimii Korpisella suunnittelijoiden, arkkitehtien ja rakennuttajien tukena. Anu on esteettömyyden asiantuntija, joka jaksaa puhua käyttäjälähtöisyyden ja toimivuuden puolesta.
 
Ota Anuun yhteyttä:
[email protected]
 +358 40 527 0742
Yhteydenottolomake