Elvelund palvelukoti - Øksnes, Norja

Korpisen sisaryritys Hepro toimitti Gaius-kylpyhuonekokonaisuuden Norjassa sijaitsevaan palvelukotiin. Suomalainen design ja laatu puhuttelevat myös pohjoismaalaisia asiakkaita sekä tuotteiden käyttäjiä.

Norjan Kauniissa Øksnesin kunnassa sijaitseva palvelukoti on bruttoalaltaan 2 200 neliömetrin uudisrakennus, jossa on kahdessa kerroksessa kaikkiaan kahdeksan asuntoa. Hanke toteutettiin kokonaisurakkana, josta vastasi Peyma Entreprenør AS. Rakennuksen putkitöistä vastasi Alt’a Rør. Hankkeen rakennuttajana toimi Øksnesin kunta.

Elvelund 2 on palvelukoti, jossa on tilavia huoneistoja pitkälti itsenäisesti pärjääville asukkaille. Kaikki asuinhuoneet ovat mukavan kokoisia, ja asunnoissa on keittiö/olohuone sekä makuuhuoneen ja olohuoneen erottava väliseinä.

”Toiveena on, että asukas pärjäisi itsenäisesti, mutta lisäavulle on ollut tarvetta, joten ateriat valmistetaan ja syödään yhdessä. On hienoa, että kaikilla seinillä on tukikahvat, joista vanhukset voivat pitää kiinni, mikäli tasapaino horjuu. Käytämme aina suihkuistuimia, jotka ovat erittäin hyvä apuväline meille työntekijöille.”, kertoo palvelukodissa hoitajana työskentelevä Helene Hanssen.

 

 

Elvelund palvelukodin asukas kommentoi, että korkeussäädettävän wc-istuimen käyttö tuntuu turvalliselta. Tukikaiteiden välissä on runsaasti tilaa, mitä kaikissa siirrettävissä apuvälineissä ei ole. Kulkeminen pesualtaalle on vaivatonta nostettavien tukikaiteiden ansiosta. Asukkaan mielestä on kätevää, että pesualtaan ja wc-istuimen korkeutta on mahdollista säätää - erityisesti silloin, kun hänellä on kipuja käsissä ja hartioissa. 

 

"Tuotteet ovat erittäin laadukkaita ja kokonaisuudesta tuli juuri suunnitelmien mukainen" - Alt’a Rør AS:n toimitusjohtaja Kenneth Heggeli 

 

”Olemme erittäin tyytyväisiä projektiin ja yhteistyöhön asiakkaidemme – sekä putkiasennusyrityksen että urakoitsijan – kanssa Elvelund 2:ssa. Tärkeintä on saada mahdollisuus osoittaa, että jälleenmyymme laadukkaita tuotteita, joiden avulla käyttäjät ja hoitohenkilökunta voivat elää turvallista ja helpompaa arkea”, toteaa Hepron osastopäällikkö Sarita Betin.

 

Gaius - pienistä yksityiskohdista kasvaa suuri kokonaisuus

Palvelutaloon toimitettiin Korpisen Gaius-kylpyhuonekonseptikokonaisuus. Gaius-kylpyhuoneiden ideaalinen kokonaisuus perustuu ensiluokkaisiin kalusteisiin ja varusteisiin sekä niiden optimaaliseen sijoitteluun. Kaikki yksityiskohdat valaistuksesta ja väreistä materiaaleihin ja muotoiluun tukevat käyttäjien omatoimisuutta ja vähentävät myös avustajien kuormitusta.  Korpinen tarjoaa maksutta suunnittelijoille ja tietomallipohjaiseen suunnitteluun nyt entistä enemmän asiantuntemusta sekä tuttuun tapaan valmiita mallipohjia ja objekteja.

Onhan siinä avainlippu? 

Korpisen Gaius-tuotteissa on avainlippu. Avainlippu kertoo suomalaisesta osaamisesta, johon voi luottaa. Suomalaisuus näkyy Korpisen ratkaisuissa laatuna ja luotettavuutena. Asiakas voi aina luottaa, että Korpisen tuotteet ovat tiukimpien käytettävyys- ja turvallisuuskriteerien mukaisia. Panostamme tuotteiden pitkään elinkaareen sekä mahdollisuuteen kierrättää materiaalit.

 

Oletko suunnittelemassa esteetöntä tilaa?

 Anu Pennanen toimii Korpisella suunnittelijoiden, arkkitehtien ja rakennuttajien tukena. 
 Anu on esteettömyyden asiantuntija, joka jaksaa puhua käyttäjälähtöisyyden ja toimivuuden puolesta.

 Ota Anuun yhteyttä:
 [email protected]
 +358 40 527 0742