Gaius-kylpyhuoneet täydentyvät tilaa säästävillä liukuovilla ja Gaius-seinärakenteilla

Lisää toiminnallisuutta, turvallisuutta ja kustannustehokkuutta

Nyt Gaius-kylpyhuonekokonaisuudet täydentyvät tukevilla ja turvallisilla liukuovilla. Liukuoven sisältävä seinärakenne on mitoitettu Gaius-kylpyhuonekonseptien mukaisesti. Tukeva liukuovi liukuu kevyesti seinärakenteen sisään. Liukuovellinen seinärakenne on integroitavissa useisiin seinärakenteisiin.  Rakenteiden liukuovi voidaan tarvittaessa varustaa kaukosäätimellä, liiketunnistimella tai katkaisijalla.  Esteetön ja tilaa säästävä seinän sisään integroitu liukuovi soveltuu erinomaisesti  myös palvelutaloasumiseen.

Gaius- kokonaisuutta täydentää valmiiksi mitoitetut teräsrunkoiset seinärakenteet, jotka on kehitetty yhteistyössä Aulis Lundell Oy:n kanssa. Seinärakenteet on mitoitettu kylpyhuoneen kalustuksen mukaan siten, että kalusteiden, tukikaiteiden ja istuimien kiinnityspaikat seinärakenteisiin on varmistettu. Korjaus- ja täydennysrakentamisessa teemme Korpisen palvelutalokonseptiin soveltuvia kohdekohtaisia väliseinäelementtitoimituksia, Leena Lundell-Pendov valottaa.

Yhtenä ensimmäisistä uudella innovatiivisella kylpyhuonekonseptilla toteutetuista kohteista on Helsingin kaupungin asunnot Oy:n Antinkodin palvelutalo. Korpiselle visioitiin ja valmistettiin koko rakennekokonaisuus ja toimitimme Antinkodille valmiit seinäelementit, joiden rakenteissa oli huomioitu kalusteiden kiinnitys, LVI-varaukset sekä joustava kokonaisuus, kertoo Leena Lundell-Pendov, Aulis Lundell Oy:n toimitusjohtaja.

Esteettömät kylpyhuoneet vastaavat tavoitteisiin Antinkodissa

Gaius- kylpyhuoneita rakennettiin loppuvuodesta 2015 Helsingin kaupungin asunnot Oy:n omistamaan Antinkodin palvelutaloon. Ensimmäisiä kokemuksia käytöstä on saatu jo.

– Tavoitteemme on aina parantaa palveluasumisen laatua, kun remontoimme erityisasuntoja. Esteetön kylpyhuone liukuovineen vastaa tähän tarpeeseen. Haluamme olla mukana kehittämässä esteettömiä ja hyvin toimivia kylpyhuoneratkaisuja. Keräämme palvelutalon henkilöstöltä ja asukkailta palautetta kylpyhuonekalusteista sekä liukuovista, ja kokemukset ovat olleet positiivisia, sanoo Helsingin kaupungin asunnot Oy:n erityisasuntopäällikkö Tarja Närvänen.

Antinkodin esteettömien kylpyhuoneiden suunnittelusta vastasi Arkkitehtitoimisto L & M Sievänen Oy, joka tuntee palveluasumisen vaatimukset hyvin. Gaius-kylpyhuone ja Lundellin liukuoviratkaisut kiinnostavat kokenutta arkkitehtia.

– Palvelutalon asukkaat ja henkilökunta ovat muutostyön aikana paikalla, joten valmiit elementit nopeuttavat rakentamista ja tuottavat vähemmän haittaa talon väelle, Markku Sievänen kertoo.

Valmiiden elementtien ratkaisu kiinnostaa suunnittelijaa

Markku Sievänen odottaa mielenkiinnolla tuloksia teräs-kipsilevy-rakenteen kestävyydestä. Hän näkee ratkaisuissa paljon positiivisia mahdollisuuksia. Rakenne mahdollistaa teknisten asennusten sijoittamisen rakenteiden sisään ja tekee kylpyhuonetilasta siistin ja helposti puhdistettavan hygieenisen tilan.

– Elementtirakentaminen lisää muuntojoustavuutta, kunhan kosteudenkesto ja tulevat tukikaiteiden ja istuimien kiinnityspaikat seinärakenteisiin on varmistettu. Muunneltavat seinä- ja lattiarakenteet pidentävät rakennuksen elinkaarta, sillä tiloissa voidaan tehdä muutoksia ja lisäyksiä huomattavasti helpommin kuin joustamattomissa rakenneratkaisuissa.

– Lundellin patentoitu liukuoviratkaisu säästää tilaa ja kestää käyttöä, alaohjaimen rikkoutumisesta ei ole huolta toisin kuin pintaliukuoven kanssa. Lisäksi seinän sisään menevä liukuovi ratkaisussa seinäpinnat jäävät vapaaksi sisustamista varten, Markku Sievänen toteaa.

Esivalmistus parantaa olosuhteita rakennustyömaalla

– Suurimmat kylpyhuonesaneerauksien haitat johtuvat hiontapölystä, melusta ja työmaalla sattuvista materiaalien vioittumisesta. Kaikkia näitä pystytään vähentämään esivalmistuksella, Korpisen tuotantojohtaja Juha Ala-Hiiro toteaa.

– Tilaajalle eli kiinteistön omistajalle esivalmistusta hyödyntävä työmaa näkyy säästöinä, kun valmiit elementit menevät suoraan asennukseen, työvaiheita on vähemmän ja hukkaa ei tule.

– Gaius-kylpyhuoneeseen saamme monia laatua parantavia yksityiskohtia, kuten kynnyskaivon. Käyttötarpeiden tai sisustuksen vuoksi voi oviaukkojen karmeja varioida. Kaikki ratkaisut perustuvat pitkäaikaiseen kokemukseemme, Juha Ala-Hiiro kertoo.

Gaius-liukuovet ja Gaius-seinärakenteet