Korpinen Laurea ammattikorkeakoulun avain­kump­pa­nik­si

Laurea ja Väinö Korpinen Oy ovat solmineet sopimuksen avainkumppanuusyhteistyöstä. Jo vuodesta 1935 toiminut Korpinen on kotimainen pioneeri esteettömissä kylpyhuoneratkaisuissa, joita yritys on kehittänyt 1990-luvulta lähtien. Espoosta käsin toimiva yritys työllistää tällä hetkellä 16 henkilöä.

Laurea-ammattikorkeakoulu on kuudella kampuksella Uudellamaalla toimiva ammattikorkeakoulu. Laurean yhteisöön kuuluu noin 7 800 opiskelijaa, 604 henkilökunnan jäsentä sekä yli 30 000 alumnia.

Korpinen kehittää esteettömiä Gaius-kylpyhuoneita ja muita esteettömyyttä tukevia tuotteita, jotka luovat tavan itsenäiseen ja omatoimiseen liikkumiseen. Gaius-kylpyhuoneiden tuotekehitys ja valmistus tapahtuu Suomessa. 

Yrityksen asiakkaita ovat pääosin sairaalat ja hoivakodit. Kolmannes Väinö Korpinen Oy:n myynnistä tulee ulkomailta ja Pohjoismaiden sekä Euroopan lisäksi tuotteita myydään myös mm. Japaniin ja Hong Kongiin.

Vaikka Korpinen on alallaan markkinajohtaja ja heillä on vahva kokemus, on heillä myös kova halu uudistua. Tämä olikin yksi tärkeä lähtökohta yhteistyölle Laurean kanssa:

-    Elämme uudistuksen aikaa Korpisella ja oppilaitosyhteistyö on yksi asia, jota haluamme kehittää. Yhteistyö Laurean kanssa tarjoaa meille mahdollisuuden uudistua ja hankkia tuoreita näkökulmia, kuvailee myyntijohtaja Antti Hyttinen.

Laurean ja Väinö Korpisen yhteistyö on käynnistynyt kevään aikana ja yhteisissä kohtaamisissa on löydetty kiinnostavia projektiaiheita. Projektiaihiot liittyvät palvelumuotoiluun sekä tietojenkäsittelyn koulutukseen.

-    Laurea on vahva tekijä sosiaali- ja terveysalalla, mikä oli meille tärkeä lähtökohta. Nyt käynnistyvien projektin myötä on kuitenkin ollut hienoa huomata, miten laaja-alaisesti voimme hyödyntää Laurean tarjontaa ja osaamista, Hyttinen sanoo.

Korpinen tarjoaa myös työharjoittelupaikkoja Laurean opiskelijoille. Yhteistyön myötä Korpisella halutaankin avata opiskelijoille ikkuna markkinajohtajan rooliin tällä toimialalla.

-    Meidän toimialamme ei välttämättä ole kovin näkyvä tavalliselle kuluttajalle. Tässä voimme tarjota paljon oppia opiskelijoille, myyntijohtaja Antti Hyttinen kertoo.
-    Ja me puolestaan saamme opiskelijoilta varmasti uudenlaisia ajatuksia. Toimimme perinteikkäällä ja konservatiivisella alalla, mutta uudet näkökulmat ovat aina todella arvokkaita.

Artikkeli julkaistu Laurean nettisivuilla.