Yhdessä muotoiltu: Käyttäjien toiveet Korpisen tuotekehityksen sydämessä

Miten käyttäjien toiveet näkyvät Korpisen tuotekehityksessä? Millainen valmistusprosessi Korpisen tuotteilla on? Miten vastuullisuus näkyy Korpisen arjessa? Katso videolta! 

Videolla Anu Pennanen, joka vastaa Korpisella kehitystyöstä ja tukee rakennuttajia sekä suunnittelijoita avaa tarkemmin, miten käyttäjäpalaute on vaikuttanut uuden käsituen suunnitteluun. Keskeisenä keskustelunaiheena on käsituen toiminnallisuus, erityisesti sen pituuden ja otepinnan merkitys käyttäjille.

Juho Wahlroos johtaa Korpisella toimitusketjuja ja tuotantoa. Videolla hän avaa Korpisen vastuullisuusstrategiaa. Hän kertoo, miten Korpinen on sitoutunut paikalliseen tuotantoon ja eettisiin käytäntöihin. Lisäksi Juho jakaa näkemyksiään siitä, kuinka tuotteen elinkaarikustannukset otetaan huomioon suunnittelussa, jotta asiakkaille voidaan tarjota kestäviä ja pitkäikäisiä ratkaisuja.

Tiesitkö, että Korpinen tarjoaa esimerkiksi varaosia yli 20 vuotta vanhoihin tuotteisiin? Yhtenä Korpisen perusarvona onkin vastuullisuus, ja se näkyy niin tuotteissa kuin toimintatavoissakin. Vastuullisuus on meille tärkeää, ja se on keskeinen osa niin työtämme kuin asiakassuhteitamme.