Kiinteät rampit

Rampin pituuden määrää käyttötarkoitus. Onko tarkoituksena tehdä ramppi pyörätuolille vai käytetäänkö ramppia tavaran siirrossa?

Liikkumisesteisille ramppia tehdessä, on hyvä seurata Ympäristöministeriön ohjeistusta ja toteuttaa luiska 5-8 % kaltevuudella. Jyrkempää luiskaa kuin 20 %, on usein mahdotonta käyttää avustettunakaan. Kaavio antaa tietoa rampin pituudesta ja nousukulmasta eri korkeuseroilla.

Esim. 40 cm korkeusero, johon halutaan 8 % nousukulma, tarvitsee 5 metrin pituisen rampin. Oven edessä käyttäjällä tulisi olla tasaista aluetta ovea avattaessa.

Kiinteät rampit

Kvistbergan ramppien avulla sisäänkäynnit  voidaan tehdä helposti esteettömäksi. Kvistberga rampit on valmistettu alumiinista ja ne ovat kestäviä sekä helppoja asentaa. Rampit pystytään myös asentamaan uudestaan seuraavaan paikkaan, kun tarve rampin käytölle loppuu. Ramppien osat ovat aina keskenään yhteensopivia. Kvistbergan ramppi voidaan kiinnittää tarpeen mukaan myös asennuksen yhteydessä.

Kvistbergan kiinteitä ramppeja voidaan myös vuokrata, kysy tästä mahdollisuudesta lisää 09 5491 4400 tai [email protected]

Alumiinisen rampit osat

Kvistberga rampit rakentuvat toisiinsa kiinnitettävistä elementeistä: suorista luiskista, kääntötasoista, kaiteista ja säädettävistä tukijaloista.

Rampin yläpäähän ja alapäähän on omat luiskansa. Alumiiniset osat ovat keveitä siirtää paikalleen ja helppoja kiinnittää toisiinsa. Rampista voidaan tehdä kuinka pitkä tahansa.

 • Luiskien sisäleveys: 90 cm tai 130 cm.
 • Ulkoleveys 94 cm.
 • Kaiteen vaatima leveys 4 cm /puoli.
 • Luiskien mitat: 50 cm, 1 metri, 1,25 metriä, 1,5 metriä, 2 metriä, 2,5 metriä

Kvistberga kiinteä ramppi asennusohje 2022

Rampin tasot

Rampin tasoja voidaan käyttää ulko-oven edessä, tasoilla voidaan kääntää rampin kulkusuuntaa tai tasoja voidaan käyttää pidempien ramppien lepotasanteena.

Lepotasannetta suositellaan aina, kun rampin kokonaispituus ylittää 5 metriä ja jyrkkyys on yli 5 %.

Valmiita tasoja on eri kokoja, joista kaikki soveltuvat myös oven eteen tasoiksi:

 • 125*125 cm, 21 kg. Suora jatko tai 90 asteen käännös
 • 125*200 cm, 30 kg. Käännös 180 astetta.
 • 150*150 cm, 24 kg. Käännös 90 astetta
 • 125*270 cm
 • 150*200 cm
 • 150*270 cm
 • Lisäksi voit tilata toiveesi mukaisen tason

 

Rampin pituus

Nämä ohjeet koskevat hallinto- ja palvelurakennuksia, sekä muissa rakennuksissa olevia liike- ja palvelutiloja. Samaa ohjeistusta on hyvä noudattaa, kun tehdään invaramppia tai luiskaa muihinkin kuin julkisiin tiloihin.

Luiskan on oltava helposti havaittava, suora, pinnaltaan tasainen, kova ja luistamaton, leveydeltään vähintään 90 cm ja sen reunassa on oltava vähintään 5 cm korkea suojareuna, jos luiska ei rajaudu kiinteään rakenteeseen. Luiskan ala- ja yläpäässä on oltava vähintään 150 cm pitkä vaakasuora tasanne. Luiskan kaltevuus saa olla enintään viisi prosenttia. Jos korkeusero on enintään 100 cm, luiskan kaltevuus saa kuitenkin olla enintään kahdeksan prosenttia. Tällöin yhtäjaksoisen luiskan korkeusero saa olla enintään 50 cm, jonka jälkeen kulkuväylällä on oltava vaakasuora vähintään 200 cm pitkä välitasanne. Ulkotilassa luiska saa kuitenkin olla kaltevuudeltaan yli viisi prosenttia vain, jos se voidaan pitää sisätilassa olevaan luiskaan verrattavassa kunnossa.

Luiskaa suunnitellessa tulee aina ottaa huomioon sen tulevat käyttäjät. Esimerkiksi kodeissa ei aina tilan puutteen vuoksi ole mahdollista, eikä tarpeellistakaan tehdä luiskaa 5-8% nousulla.

Ympäristöministeriön ohje rakennuksen esteettömyydestä

 

Kysy lisää

Autamme mielellämme sinua suunnittelemaan oikean kokoisen rampin. Voit suunnitella avulla myös itse ramppiasi.

Lähetä suunnitelmasi meille osoitteeseen [email protected] tai puh. 09 5491 4400 ja me teemme sinulle tarjouksen.

Aloita tästä, jos tarvitset apua. Seuraavat tiedot auttavat meitä rampin suunnittelussa.

1. Soita tai lähetä meille sähköpostia, [email protected] tai puh. 09 5491 4400

2. Kohteen korkeusero esim. tasanteen ja maan välillä. Tämä tiedon avulla voimme määritellä rampin pituuden.

3. Kuva kohteesta. Kuvan avulla saamme paremman käsityksen tilasta sekä rampin sijoittelusta.

4. Rampin käyttötarkoitus.

5. Yhteystietosi.

6. Voit suunnitella PowerPoint-mallin avulla myös itse ramppiasi.

Lähetä suunnitelmasi meille osoitteeseen [email protected] tai puh. 09 5491 4400 ja me teemme sinulle tarjouksen.

Lataa tästä esite
Lataa tästä käyttöohje
Lataa tästä asennusohje